Te miért csinálod?

Te miért csinálod?

 

Te miért csinálod? című írásomban arra kérlek, fedezd fel a gyökereket! Áss minél mélyebbre, hogy megtudd, miért csinálod azt, amit.

 

Múlt heti hírlevelem nyomán, egyik nagyon kedves, mi több, hozzám nagyon közel álló barátnőm megkérdezte:

“Eszter, te tulajdonképpen miért csinálod? Miért akarsz konzulens lenni?”

 

Elmondom neked, miért. Csak előbb kérdezek tőled valamit. Te meg tudod fogalmazni egyetlen mondatban, miért csinálod azt, amit?

 

Hajnali történet

 

Hajnali 5.50 – kor indulok otthonról. 6.30 – ra megyek az óvodába. Én nyitok. A BAH csomóponthoz érve, állok a piros lámpánál és bár ilyen korán nincs nagy forgalom, ott azért valahogy mindig összegyűlünk. Két – három autóval előttem valaki dudál. De eszeveszetten. Mintha, tudom is én, farkasok támadtak volna ránk! Azt is látom, hogy a sofőr kiszáll, előremegy és ott mond valamit az előtte álló autó vezetőjének. Gesztusaikból látom, nem Kierkegaard munkásságáról cserélnek eszmét.

Aztán, robban mindkét motor és egymással versengve tépnek a két egymás melletti sávban. Remélem, nem esik bajuk.

 

Néhány órával később, az óvodában.

 

Jövök fel a tornateremből az enyéimmel, látom, a folyosón ott ül a szekrénye előtt egy kislány és sír. Égen-földön senki, egyetlen teremtett lélek nem kószál az óvodában… Ez a kisgyermek pedig zokog magányosan.

 

  • Téged mi lelt aranyom? – kérdem leguggolva mellé.
  • X. néhééniii kizáháárt – patakzanak a könnyei keservesen.
  • Kizááárt???!
  • Nem öltöztem át tízre – folytatja megrendülten.
  • Mire nem öltöztél fel, szívem? – adom az értetlent.
  • Tízre! – kiáltja, majd elhalkul és csendesen, motyogva hadarja
  • X. néni megmondta, aki nem öltözik át, mire tízig számol, az kint marad a folyosón – és ekkor már olyan bűntudat feszül a hangjában, hogy én magam úgy érzem, kettéhasad a szívem.

 

Látod, itt kezdődik. Ez a kislány alig múlt három éves. Máris olyan szabályokat állítunk neki, melyek meghághatatlanok. Persze, szép, ha a felnőtt betartja adott szavát, de szerinted tényleg ez kell egy ilyen apró gyermeknek? Ülhet kint a folyosón, egyedül, magára hagyva, szoronghat, kit érdekel?

 

Gyatra társadalmunk

 

Csodálkozunk, hogy ilyen beteg és sebzett a társadalmunk? Pontosan  ők lesznek azok, akik, felnövekedvén, már reggel hat órakor rádudálnak az előttük haladóra, csak mert nem lőtt ki a zöld lámpánál. Ők lesznek, akik semmi vagy alig valamiféle toleranciát tudnak majd mutatni embertársaik iránt.

 

Hát ezért csinálom. Meg kellene tanítani ennek a kisgyermeknek, hovatovább az ő szüleinek és nevelőinek szeretni magukat.

El tudod képzelni, milyen lenne, ha mihamarabb megtanulnánk jól bánni önmagunkkal?

 

Visszatérve Rád. Te miért csinálod azt, amit?

 

Ölellek,

Eszter

Kiemelt tartalmaim

Ezek is érdekelhetnek...

A Monotónia Gyilkosa

A Monotónia Gyilkosa

A Monotónia Gyilkosa avagy, az elégedetlenség ellenszere. A verejtékcseppben megcsillanó napsugár. A Motiváció Művészete. „Szárnyakat adnék egy gyermeknek, de hagynám, hogy maga tanuljon meg repülni.”

Tovább olvasom »
Megújulás

Megújulás

Neked mit jelent a Megújulás? Nekem elég sokfélét. Most azonban, a június, valahogy a Megújulás hónapja az életemben. Nézd, itt van mindjárt ez az oldal!

Tovább olvasom »
Anyák és lányaik

Anyák és lányaik

Anyák és lányaik Anyák és lányaik cimű irásom az anya-leány kapcsolatról. Mondd! Te hogy vagy anyukáddal? Milyen kapcsolatot táplálsz vele? Tudod, azt sohasem hittem, hogy

Tovább olvasom »
Te miért csinálod?

Te miért csinálod?

Te miért csinálod?   Te miért csinálod? című írásomban arra kérlek, fedezd fel a gyökereket! Áss minél mélyebbre, hogy megtudd, miért csinálod azt, amit.  

Tovább olvasom »

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük