Kreatív Harag

Kreatív Harag

 

Kreatív Harag című írásom a vak düh és a kifinomult harag közötti átmenetről szól. Arról, hogyan tudjuk elvakult mérgünket hasznosítani.

 

Martha Beck kétféle haragról számol be egyik blogjában.

Kétféle Harag

Az egyiket úgy nevezi: „vak düh”, míg a másikat: „kifinomult harag”.

Később lépésről lépésre leír egy módszert, hogyan tudjuk átváltoztatni ezt a vak dühöt kifinomult haraggá.

Mikor a folyamat harmadik lépésénél tartottam az olvasásban, nevezetesen: csinálj valami hasznosat!

Megmondom neked egész nyíltan, felkacagtam. Annyira távolinak tűnt! Tegyél valami hasznosat, mikor néhány másodperce még az egész világ az ellenségednek tűnt, haragos voltál és a vak düh vezérelte minden gondolatodat?

Vak Düh

Aztán, tudod, mi jutott eszembe? Néhány nappal a cikk elolvasása előtt történt.

Nálunk időnként igen lassú az internet. A gépem sem mai gyerek már, elő-előfordul, hogy egy örökkévalóságba telik, mire megnyitok egy oldalt, vagy elmentek néhány sort…

Valamelyik nap annyira, de annyira lassú volt, hogy komolyan mondom, azt hittem, földhöz vágom a gépet, az asztallal együtt, az egeret pedig tíz körmömmel marcangolom szét… Ismered ezt az érzést?

Majd ahelyett, hogy szétdúltam volna a szobát, tudod, mit csináltam? Ne kérdezd, honnan? Vagy miért? Egyáltalán, mi törént az én feldúlt lelkemben? Fogalmam sincs. Elkezdtem hajtogatni.

A Béke Szimbóluma

Néhány hete, mikor az online tanítás elkezdődött, megígértem a csoportom tagjainak, hogy aki a legtöbb játékos feladatot elvégzi, a legtöbb színezőt kiszínezi és így tovább – jutalomban részesül az első óvodai napon!

Ha hiszed, ha nem, olyan aktívak a gyerekeim, de még a szüleik is, hogy egész el vagyok ragadtatva! Elhatároztam tehát, hogy amiért ily szorgosak, többek között, mozgatható szárnyú darumadarat kapnak ajándékba!

Mondom, fogalmam sincs, honnan jött az ötlet, de abbéli dühömben, hogy megint órákat várok, míg egy oldal betöltődik, úgy döntöttem, a várakozás ideje alatt, itt a gép mellett (hogy azért lássam a képernyőt, ha mozdul valami), meghajtogatok egy-egy madarat! Még ha nem is érek a végére, csak néhány lépést haladok egy-egy békeszimbólum hajtogatásával, már nagyszerű, hiszen azért ennyi darut elkészíteni, igencsak időigényes! (Nekem, akinek, hogy is fogalmazzam finoman, akinek nem erőssége az origami).

 

 

 

 

 

 

 

Ők készültek el abban az időszakban, amikor az én mérhetetlen haragom csaknem tönkretett engem és a számítógépemet. Pedig akkor, amikor ezt történt, még azt sem tudtam, ki az a Martha Beck!

Mindenesetre, tegnap feliratkoztam a hírlevelére-)))

 

 

Kiemelt tartalmaim

Ezek is érdekelhetnek...

A Monotónia Gyilkosa

A Monotónia Gyilkosa

A Monotónia Gyilkosa avagy, az elégedetlenség ellenszere. A verejtékcseppben megcsillanó napsugár. A Motiváció Művészete. „Szárnyakat adnék egy gyermeknek, de hagynám, hogy maga tanuljon meg repülni.”

Tovább olvasom »
Megújulás

Megújulás

Neked mit jelent a Megújulás? Nekem elég sokfélét. Most azonban, a június, valahogy a Megújulás hónapja az életemben. Nézd, itt van mindjárt ez az oldal!

Tovább olvasom »
Anyák és lányaik

Anyák és lányaik

Anyák és lányaik Anyák és lányaik cimű irásom az anya-leány kapcsolatról. Mondd! Te hogy vagy anyukáddal? Milyen kapcsolatot táplálsz vele? Tudod, azt sohasem hittem, hogy

Tovább olvasom »
Te miért csinálod?

Te miért csinálod?

Te miért csinálod?   Te miért csinálod? című írásomban arra kérlek, fedezd fel a gyökereket! Áss minél mélyebbre, hogy megtudd, miért csinálod azt, amit.  

Tovább olvasom »

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük