Kihívás IV.

Azt hiszem, ez a legnehezebb kihívás a négy közül!

Én bízom benned! Bízom bennetek!

Úgy gondolom egyébként, hogy ezt a „szabályt”, ezt a fajta gondolkodást, mentalitást, mindenhol, de mindenhol, az élet minden területén be kellene vezetnünk! Családban, munkahelyen, közösségi életben…

Maradj csendben!

Csak akkor szólalj meg, ha mondanivalód segít, felemel, jobbá teszi az életet!

Képzeld el, milyen lenne a munkahelyed! Tegyük fel – remélem nem ilyen helyen dolgozol – de tételezzük fel, sok a bántás, negatívum, munkatársaid gyakran szólnak rosszat egymás háta mögött. Gondolj bele, minden egyes alkalommal, mikor valaki rosszat, nem szépet, nem lelkesítőt, nem olyat szól, ami előrevisz, be kell tennie 200 forintot (zsetont, kavicsot, fadarabot) egy központi helyen lévő, jól látható kosárba.
Mindennek az lenne a lényege, hogy szemmel láthatóvá, kézzel foghatóvá tegyük, mennyi negatív gondolat gyűlik össze a fejünkben akárcsak egy nap alatt is.
Szerinted mennyi pénz gyűlne össze?

Javaslom, olvasd el Lázár Ervin: A fűzfán fütyülő rézangyalát című meséjét:

https://mek.oszk.hu/02700/02728/02728.htm#5

Kiemelt tartalmaim

Ezek is érdekelhetnek...

A Monotónia Gyilkosa

A Monotónia Gyilkosa

A Monotónia Gyilkosa avagy, az elégedetlenség ellenszere. A verejtékcseppben megcsillanó napsugár. A Motiváció Művészete. „Szárnyakat adnék egy gyermeknek, de hagynám, hogy maga tanuljon meg repülni.”

Tovább olvasom »
Megújulás

Megújulás

Neked mit jelent a Megújulás? Nekem elég sokfélét. Most azonban, a június, valahogy a Megújulás hónapja az életemben. Nézd, itt van mindjárt ez az oldal!

Tovább olvasom »
Anyák és lányaik

Anyák és lányaik

Anyák és lányaik Anyák és lányaik cimű irásom az anya-leány kapcsolatról. Mondd! Te hogy vagy anyukáddal? Milyen kapcsolatot táplálsz vele? Tudod, azt sohasem hittem, hogy

Tovább olvasom »
Te miért csinálod?

Te miért csinálod?

Te miért csinálod?   Te miért csinálod? című írásomban arra kérlek, fedezd fel a gyökereket! Áss minél mélyebbre, hogy megtudd, miért csinálod azt, amit.  

Tovább olvasom »

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük