Kihívás III.

Sok-sok évvel ezelőtt, együtt éltem egy férfivel (történetesen az első férjemmel), aki állandóan biztatott. Bármibe fogtam, mindig többet akart kihozni belőlem!

Egyszer aztán elhatároztam, (nem sokkal a rendszerváltás után), hogy nekem feltétlenül angolul kell tanulnom. Akkor már dolgoztam, munka előtt vagy után jártam a tanfolyamra, ma sem mondom, hogy könnyű volt, de valahol el kellett indulni.

A cég pedig, ahol angol nyelvi ismereteimet megalapoztam, a következő – egyébként zseniális – motivációt alkalmazta: megígérte, hogy aki a kurzus végén a legjobb tesztet írja, 50% kedvezményben részesül a következő tanfolyam árából.

Akkor a férjem tudod, mit csinált? Elkezdett biztatni. Állandóan olyan mondatok hangzottak el a szájából, mint:

„Meg tudod csinálni!”
„Te írod majd meg a legjobb dolgozatot!”
„Ragyogó a nyelvérzéked! Szorgalmas vagy! Okos vagy! Össze tudod rakni a tanultakat, emlékszel is rá, kitűnő a memóriád!” És hasonlók.

Hidd el, én egyáltalán nem gondoltam, hogy annyira borzasztóan jó nyelvérzékem lenne, vagy annyira nagyszerű memóriám, de addig mondogatta, hogy végül tényleg én írtam meg a legjobb tesztet!

Kérlek! Könyörgöm! Tedd ezt te is a gyermekeddel! Bármiben jó, mondd el neki! Erősítsd meg benne! Ha valamiben gyengélkedik, biztasd, erősítsd! Alkalmazd a pozitív megerősítés gyakorlatát!

Kiemelt tartalmaim

Ezek is érdekelhetnek...

A Monotónia Gyilkosa

A Monotónia Gyilkosa

A Monotónia Gyilkosa avagy, az elégedetlenség ellenszere. A verejtékcseppben megcsillanó napsugár. A Motiváció Művészete. „Szárnyakat adnék egy gyermeknek, de hagynám, hogy maga tanuljon meg repülni.”

Tovább olvasom »
Megújulás

Megújulás

Neked mit jelent a Megújulás? Nekem elég sokfélét. Most azonban, a június, valahogy a Megújulás hónapja az életemben. Nézd, itt van mindjárt ez az oldal!

Tovább olvasom »
Anyák és lányaik

Anyák és lányaik

Anyák és lányaik Anyák és lányaik cimű irásom az anya-leány kapcsolatról. Mondd! Te hogy vagy anyukáddal? Milyen kapcsolatot táplálsz vele? Tudod, azt sohasem hittem, hogy

Tovább olvasom »
Te miért csinálod?

Te miért csinálod?

Te miért csinálod?   Te miért csinálod? című írásomban arra kérlek, fedezd fel a gyökereket! Áss minél mélyebbre, hogy megtudd, miért csinálod azt, amit.  

Tovább olvasom »

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük