Kihívás I.

Ha szépen kérlek, megnézed facebook oldalamat? LogitoGames

Találsz rajta egy kihívást, ami tulajdonképpen egy kihívás-sorozat februárra. Minden héten küldök egy „feladatot”, melyben felkérlek, hogy az adott héten át végezd családoddal együtt. Hiszem, és tudom, minőségi változás, javulás áll be életetekben, ha veszitek a fáradtságot, rászánjátok az időt, energiát, és aktívan  bekapcsolódtok!

Mint láthatod, az első, egy sportos, fizikai „megmérettetés”. Bármi lehet!

Rendezzetek lovagi tornát, dobjatok célba (akár babszemeket konzerves dobozba), birkózzatok, lőjetek célba (nurf-fel kupakot a példa kedvéért), de valójában tényleg mindegy, milyen mozgásos tevékenységet végeztek! Lényeg, hogy együtt legyetek, élvezzétek – és ne csak üldögéljetek!

Néhány évvel ezelőtt, mikor Bergamo-ban éltünk, kisfiam – az egyik barátja invitálására  – beiratkozott krav magára. Imádta! Szimpatikus volt az edző, a társai, de azt hiszem, legfőképp (ha nagy szavakat szeretnék használni), a sport mögött húzódó filozófia fogta meg. Hogy ugyanis nem támadunk, nem az ellenségeskedés a cél, de ha mégis netalán olyan helyzetbe kerülsz, amikor és ahol meg kellett védened magad, tudd, hogyan cselekedj. Hasznos tudás mindenkinek.

Mikor hazaköltöztünk, ő maga, kisfiam kérte, hadd folytassa ezt a sportot. Találtam is egy önvédelmi klubot, ahol képzeld el, első beszélgetésünkkor azt javasolta az edző, iratkozzam be én is! Én?!!! Soha életemben nem végeztem ilyen jellegű tevékenységet, sportot…. Nem baj, nem baj, nyugtatott meg, higgyem el, nagyon jó/hasznos/pompás közös program szülőnek-gyermeknek.

Tényleg az! Kipróbáltuk, sőt, nemcsak hogy kipróbáltuk, jártunk jó féléven át (míg a vírus miatt bezárni nem kényszerültek) és tényleg pompás elfoglaltság a közös sport, az együttes fizikai megterhelés/aktivitás! Csak biztatni tudlak! Próbáld ki!

Kiemelt tartalmaim

Ezek is érdekelhetnek...

A Monotónia Gyilkosa

A Monotónia Gyilkosa

A Monotónia Gyilkosa avagy, az elégedetlenség ellenszere. A verejtékcseppben megcsillanó napsugár. A Motiváció Művészete. „Szárnyakat adnék egy gyermeknek, de hagynám, hogy maga tanuljon meg repülni.”

Tovább olvasom »
Megújulás

Megújulás

Neked mit jelent a Megújulás? Nekem elég sokfélét. Most azonban, a június, valahogy a Megújulás hónapja az életemben. Nézd, itt van mindjárt ez az oldal!

Tovább olvasom »
Anyák és lányaik

Anyák és lányaik

Anyák és lányaik Anyák és lányaik cimű irásom az anya-leány kapcsolatról. Mondd! Te hogy vagy anyukáddal? Milyen kapcsolatot táplálsz vele? Tudod, azt sohasem hittem, hogy

Tovább olvasom »
Te miért csinálod?

Te miért csinálod?

Te miért csinálod?   Te miért csinálod? című írásomban arra kérlek, fedezd fel a gyökereket! Áss minél mélyebbre, hogy megtudd, miért csinálod azt, amit.  

Tovább olvasom »

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük