Elakadás a sárban III.

 

Munkám végeztével csendesen ballagtam a parkoló felé, mikor megláttam egyik „gyermekem”, amint édesanyjával előttem baktat a hegynek fölfelé. Első reakciómként még úgy meg is gyorsítottam lépteim, hogy utolérjem és üdvözöljem őket, ám ekkor meghallottam, anyuka hogyan beszél kisfiával.

Finoman szólva, nem volt szívderítő.

Lépteim felgyorsítása helyett kissé lemaradtam inkább és bár anyuka szavait kristálytisztán nem hallottam, mozdulatai, metakommunikációs jelzései arra engedtek következtetni, hogy nem szépen (nagyon nem szépen) szól gyermekéhez. És ahogy rángatta…

Nézd, én elhiszem és elfogadom, mindenkinek lehet rossz napja. Feldühíthették a munkahelyén, összeszólalkozhatott a férjével, nézeteltérése támadhatott egy közeli ismerősével… A gyermek is lehet ingerült, lehet rossz napja, talán érzékenyebben érintette őt valami, amiről mi, felnőtt fejjel esetleg nem is gondolnánk. Bármi megeshet.

Csak azt kérem, gondoljunk azokra a párokra, akik nagyon szeretnének, akik évek óta próbálkoznak, mégsem kaptak még gyermeket! Jusson eszünkbe az a fiatal pár, akikről múlt héten írtam! Gondoljunk rájuk, amikor nehéz!

Kiemelt tartalmaim

Ezek is érdekelhetnek...

A Monotónia Gyilkosa

A Monotónia Gyilkosa

A Monotónia Gyilkosa avagy, az elégedetlenség ellenszere. A verejtékcseppben megcsillanó napsugár. A Motiváció Művészete. „Szárnyakat adnék egy gyermeknek, de hagynám, hogy maga tanuljon meg repülni.”

Tovább olvasom »
Megújulás

Megújulás

Neked mit jelent a Megújulás? Nekem elég sokfélét. Most azonban, a június, valahogy a Megújulás hónapja az életemben. Nézd, itt van mindjárt ez az oldal!

Tovább olvasom »
Anyák és lányaik

Anyák és lányaik

Anyák és lányaik Anyák és lányaik cimű irásom az anya-leány kapcsolatról. Mondd! Te hogy vagy anyukáddal? Milyen kapcsolatot táplálsz vele? Tudod, azt sohasem hittem, hogy

Tovább olvasom »
Te miért csinálod?

Te miért csinálod?

Te miért csinálod?   Te miért csinálod? című írásomban arra kérlek, fedezd fel a gyökereket! Áss minél mélyebbre, hogy megtudd, miért csinálod azt, amit.  

Tovább olvasom »

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük