Egy gazdag apa szívfájdalma

Egy gazdag apa szívfájdalma

 

Egy gazdag apa szívfájdalma című írásomban arra kérlek: vigyázz! Neki is lehet szívfájdalma. Ráadásul ő, és a férfiak javarésze még akkor sem fordul tanácsért senkihez, ha közben megszakad a szíve.

 

Mert persze az sem biztos, hogy még ha imádod a munkád, megkapod az elismerést, ragyogóan keresel vele, akkor aztán minden rendben.

 

Légy résen!

 

Ha pedig gazdag férfivel élsz, vigyázz! Neki is lehet szívfájdalma. Ráadásul ő, és a férfiak javarésze még akkor sem fordul tanácsért senkihez, ha közben megszakad a szíve.

Ezért aztán, nekünk kell résen lennünk.

 

Anya egyetlen fia

 

Eljött hozzám ez a kedves, szolíd, szép arcú, filigrán kis hölgy. Tényleg egy bájos teremtés. Soha ellent nem mondana senkinek. A férjének különösen nem. „Hiszen ő tart el. Azért élünk ilyen szépen és gondtalanul, mert ő megteremti a feltételeket…”

 

Azért keresett fel, mert úgy látja, férje fukar. Hiába vezet jól menő vállalkozást és keres több millió forintot havonta, egyetlen gyermekükre alig hajlandó költeni. És most, amikor a gyermek már nem oly pici és nem pusztán könyvekre és játékokra van szüksége (melyeket korábban anyuka boldogan megvett, no és hát apuka sem zsörtölődött annyira), most, „áll a bál.”

Mert a kamaszfiú telefont szeretne. Laptopot. Vagy I-pad-et. Többszázezer forintos beruházásokat. Ezek az összegek azért már feltűnnének a családi költségvetésben. Ráadásul anyuka nem is meri megvásárolni ezeket apuka jóváhagyása nélkül.

 

Ekkor jött el hozzám anyuka, aki persze imádja egyetlen fiát. És természetesen bármit gondolkodás nélkül megvenne neki. A fiú is rajong anyukáért. Miközben tudja, apuka a gát, hisz anyuka mindent megadna.

Egyetlen mondatban úgy tudnám megfogalmazni helyzetüket;  Hidegháború dúl a családban.

 

Kemény dió

 

Aztán találkoztam apukával is. Na, vele nem volt könnyű dolgom. Határozott, domináns, kellő önbizalommal átitatott férfi. Meghozza a döntéseket, célratörő és nem nagyon enged beleszólást a dolgokba. Látszólag minden rendben. Erősnek is nevezném. Kívül – belül.

 

Mégis, mi a baj? Mi hátráltatja abban, hogy egyetlen fiának „rohadt drága ketyeréket” vásároljon, melyeket „semmi másra nem fog használni, mint játszani?”

 

Ennek a felszínen oly markáns férfinek belül, a szíve vérzik. Mert nem kap elég szeretetet a fiától. Úgy érzi, „ez a gyerek csak az anyját szereti. Nekem, inkább beszól, minthogy megöleljen.”

 

Szeretettel,

Eszter

 

Kiemelt tartalmaim

Ezek is érdekelhetnek...

A Monotónia Gyilkosa

A Monotónia Gyilkosa

A Monotónia Gyilkosa avagy, az elégedetlenség ellenszere. A verejtékcseppben megcsillanó napsugár. A Motiváció Művészete. „Szárnyakat adnék egy gyermeknek, de hagynám, hogy maga tanuljon meg repülni.”

Tovább olvasom »
Megújulás

Megújulás

Neked mit jelent a Megújulás? Nekem elég sokfélét. Most azonban, a június, valahogy a Megújulás hónapja az életemben. Nézd, itt van mindjárt ez az oldal!

Tovább olvasom »
Anyák és lányaik

Anyák és lányaik

Anyák és lányaik Anyák és lányaik cimű irásom az anya-leány kapcsolatról. Mondd! Te hogy vagy anyukáddal? Milyen kapcsolatot táplálsz vele? Tudod, azt sohasem hittem, hogy

Tovább olvasom »
Te miért csinálod?

Te miért csinálod?

Te miért csinálod?   Te miért csinálod? című írásomban arra kérlek, fedezd fel a gyökereket! Áss minél mélyebbre, hogy megtudd, miért csinálod azt, amit.  

Tovább olvasom »

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük