10+1 Nevetésre Ingerlő Játék

10+1 Nevetésre Ingerlő Játék

 

Ahogy múlt héten ígértem, íme a 10+1 Nevetésre Ingerlő Játék. Fogadd őket szeretettel!

1. Végtelen Nevetés Játék

Ebben a játékban legjobb, ha az egész család részt vesz!

Lehencseredtek az ágyra vagy a földre és szépen egymást hasára helyezitek a fejeteket. A család egyik tagja azt mondja: „Ha”. A következő úgy folytatja: „Ha-Ha”. A soron következő tag már hozzáteszi: „Ha-Ha-Ha”. És így tovább. Próbáljátok ki! A nevetés garantált!

2. Zene – Tánc – Mozgás

Hallgassatok „fura” zenéket!

Találjatok ki hozzá „képeket”, vajon mi történhet? Mit látnátok, ha egy filmnek ez lenne az aláfestő zenéje?

Mozogjatok a zene dallamára! Fedezzetek fel minél különlegesebb, „őrültebb” mozgásformákat!

3. Sütés

Vond be gyermeked a sütés – egyébként örömteli – folyamatába! Adj kezébe műanyag kést és hagyd, hogy minél viccesebb formákat gyúrjon, vágjon ki a tésztából. Ha tortát készítetek, díszítsétek fel, dekoráljátok ki minél tréfásabban!

4. Családi Mozizás

Nézzetek (akár otthon is) tréfás filmeket együtt, családilag!

(Amikor pedig egy kis szomorúság ül a házra, idézzétek fel kedvenc, vicces jeleneteiteket!)

5. Paca Folt

Ehhez a nevetős játékhoz szükségetek lesz vízfestékre, ecsetre, rajzlapra (legjobbak talán a félfamentes rajzlapok) és szívószálra.

Válasszatok ki, de még jobb, ha kikevertek egy – már önmagában is vicces – színt és csöppentsetek egy foltot a lapra. Először engedjétek, hogy maga folydogáljon amerre akar, majd kezdjétek el fújni a szívószállal. Készítsetek minél absztraktabb képeket és illessétek őket tréfás nevekkel, jelzőkkel!

6. Tréfás könyvek

Olvass tréfás, vicces könyveket gyermekeddel! Bátorítsd, hogy olvasás közben mókás hangokat adjon ki! Utánozza a buta csacsi hangját, minél harsányabban, minél viccesebben!

Adj ki magad is hangokat olvasás közben! Te is utánozd, akár torzítsd el valamelyik szereplő hangját, hogy még nagyobb móka legyen!

7. Vicces hangok

Amikor sétáltok, utaztok, engedd, hogy utánozza a benneteket körülvevő világ hangját! Minél viccesebbek a hangok, annál jobb! Engedjétek szabadjára fantáziátokat és adjatok derűs, tréfás hangot a mellettetek elhaladó villamosnak, a lehulló falevélnek vagy épp a dombtetőnek, mely hatalmas szobrot hordoz! Varázsoljátok mindennapjaitokat ezáltal is örömtelivé, humorossá!

8. Vicc az utcán

Mielőtt sétálni indultok, beszéljétek meg előre, hogy a család minden tagja viccekkel készül. Amikor aztán az utcán, parkban sétáltok, kezdjétek el mesélni egymásnak a vicceket! Ne feszélyezzétek magatokat! Nevessetek hangosan!

(Ez azért is jó, mert a nevetés ragadós, remélhetőleg a járókelők is mosolyra fakadnak, ha benneteket ilyen jóízűen nevetni látnak!)

9. Meddig bírod?

Mármint nevetés nélkül?

 

Ezt a játékot ketten játsszuk. A résztvevő felek szemben állnak egymással, egyikük a nevettető, aki igyekszik mindenféle tréfás grimaszokkal, mozdulatokkal, de valójában bármivel, megnevettetni a másik felet.

Természetesen a vele szemben állónak az a feladata, hogy NE nevessen! De még csak ne is kuncogjon, el se mosolyodjon!

Mérjétek az időt, ki bírja legtovább!

10. Ki Mit Tud

Öltözzetek be érdekes, tréfás jelmezekbe és rendezzetek családi „Ki Mit Tud” – ot!

+1 Nevető – Emlékeztető

Több, különböző kutatás szól arról, mennyivel többet nevetnek a gyermekek – különösképp a babák – mint a felnőttek. Kérlek, végy példát a gyermekekről és nevess!

Ha épp az irodában vagy, ragassz a falakra, ajtókra, ablakokra „Nevető – Emlékeztető”-ket! Olyan vicces, tréfás képeket, szlogeneket, melyek megnevettetnek!

Bárhol vagytok, bármit csináltok, a legfontosabb, hogy legyetek és nevessetek együtt minél többet!

 

Fogadd szeretettel előző heti, Háromarcú mosoly írásomat is:

A háromarcú mosoly

 

 

Kiemelt tartalmaim

Ezek is érdekelhetnek...

A Monotónia Gyilkosa

A Monotónia Gyilkosa

A Monotónia Gyilkosa avagy, az elégedetlenség ellenszere. A verejtékcseppben megcsillanó napsugár. A Motiváció Művészete. „Szárnyakat adnék egy gyermeknek, de hagynám, hogy maga tanuljon meg repülni.”

Tovább olvasom »
Megújulás

Megújulás

Neked mit jelent a Megújulás? Nekem elég sokfélét. Most azonban, a június, valahogy a Megújulás hónapja az életemben. Nézd, itt van mindjárt ez az oldal!

Tovább olvasom »
Anyák és lányaik

Anyák és lányaik

Anyák és lányaik Anyák és lányaik cimű irásom az anya-leány kapcsolatról. Mondd! Te hogy vagy anyukáddal? Milyen kapcsolatot táplálsz vele? Tudod, azt sohasem hittem, hogy

Tovább olvasom »
Te miért csinálod?

Te miért csinálod?

Te miért csinálod?   Te miért csinálod? című írásomban arra kérlek, fedezd fel a gyökereket! Áss minél mélyebbre, hogy megtudd, miért csinálod azt, amit.  

Tovább olvasom »

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük